Novi trijumf za film "La La Land" 1Ema Stoun; Foto: EPA / ANDY RAIN

Film „La la land“ poneo je titulu najboljeg filma na ovogodišnjoj dodeli BAFTA nagrada.

Statua za najbolju žensku ulogu pripala je Emi Stoun upravo za ulogu Mije u filmu „La la land“, dok je Kejsi Aflek dobio nagradu za najbolju glavnu ulogu u filmu „Manchester by the Sea“.

Najbolji britanski film osvojio je “I, Daniel Blake”, nagradu za najbolju sporednu ulogu u kategoriji žena osvojila je Vajola Dejvis iz filma “Fences”, a za najboljeg sporednog glumca osvojio je Dev Patel iz filma Lion.

Nagradu za najbolji adaptirani scenario osvojio je film “Lion” Luka Dejvisa, a za najboljeg režisera proglašen je Demijen Čazel za film “La La Land”.

Za najbolji film na stranom jeziku nagradu je odneo film “Son Of Saul” Laszla Nemesa. Najbolji dokumentarac je “13th” Ave Duvernej, a za animirani film nagrađen je “Kubo And The Two Strings“.

Novi trijumf za film "La La Land" 2

Kejsi Aflek; Foto: EPA / ANDY RAIN

Nagradu za najbolju fotografiju osvojio je film “La La Land”, za najbolji originalni scenario nagradu je odneo film “Manchester By The Sea”, a za najbolje vizuelne efekte film “The Joungle Book”. Žiri je odlučio da je najbolju scenografiju imao film “Fantastic Beasts And Where to Find Them”, a nagradu za najoriginalniju muziku dobio je film “La La Land”.

Nagradu za zvezdu u usponu (o kojoj je odlučivala publika) osvojio je Tom Holand, u konkurenciji sa Anjom Tejlor-Džoj, Laiom Kostom, Lukasom Hedžesom u Rut Negom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari