Foto: V. Ristić

Knjigu je uredila profesorka Neda Todorović sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu, koja u svojoj recenziji navodi između ostalog da se radi o „knjizi koja se čita u jednom dahu“.

– Ovo je istovremeno opelo jednoj zemlji, omaž jednoj profesiji, esej o mentalitetu jednog nesrećnog naroda, geopolitička studija, oda ljubavi posvećenika prema medijima, urednicima, kolegama – navodi u svojoj recenziji dugogodišnja šefica Katedre za novinarstvo FPN.

Reč je o autobiografskim esejima u kojima Ristić, piše o svom žurnalističkom iskustvu u proteklig trideset godina kao novinar Agencije Beta, Borbe, Televizije Beograd, Naše Borbe, Radio Beograda, TV Beograd i Danasa u kome je od 2007. godine u stalnom radnom odnosu kao dopisnik sa juga centralne Srbije.

Ovo je četrnaesta knjiga koju potpisuje Ristić, a ove godine u produkciji Izdavačkog preduzeća „Čigoja štampa“ objavio je roman „Engleski izdavač“ koji je na jugu Srbije prodat u rekordnom tiražu.

Knjiga „Dosije novinar“ u Vranju se prodaje kod kolportera lista Danas Dragana Stojanovića, a uskoro će se naći i u lokalnim knjižarama, kao i u beogradskim izlozima.