Novinar Danasa iz Vranja objavio svoju četrnaestu knjigu 1Foto: V. Ristić

Danas se pred kulturnom javnošću u Vranju i u Srbiji pojavila najnovija knjiga novinara Danasa sa juga Srbije Vojkana Ristića (52) pod naslovom „Dosije novinar“ koju je izdalo Udruženje književnika Vranja (UKV).

Knjigu je uredila profesorka Neda Todorović sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu, koja u svojoj recenziji navodi između ostalog da se radi o „knjizi koja se čita u jednom dahu“.

– Ovo je istovremeno opelo jednoj zemlji, omaž jednoj profesiji, esej o mentalitetu jednog nesrećnog naroda, geopolitička studija, oda ljubavi posvećenika prema medijima, urednicima, kolegama – navodi u svojoj recenziji dugogodišnja šefica Katedre za novinarstvo FPN.

Reč je o autobiografskim esejima u kojima Ristić, piše o svom žurnalističkom iskustvu u proteklig trideset godina kao novinar Agencije Beta, Borbe, Televizije Beograd, Naše Borbe, Radio Beograda, TV Beograd i Danasa u kome je od 2007. godine u stalnom radnom odnosu kao dopisnik sa juga centralne Srbije.

Ovo je četrnaesta knjiga koju potpisuje Ristić, a ove godine u produkciji Izdavačkog preduzeća „Čigoja štampa“ objavio je roman „Engleski izdavač“ koji je na jugu Srbije prodat u rekordnom tiražu.

Knjiga „Dosije novinar“ u Vranju se prodaje kod kolportera lista Danas Dragana Stojanovića, a uskoro će se naći i u lokalnim knjižarama, kao i u beogradskim izlozima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari