Novosadsko pozorište slavi 49. rođendan: Pet predstava za sedam dana 1Foto: Novosadsko pozorište

Novosadsko pozorište slavi 49 rođendan, a u okviru slavljeničke nedelje koja počinje danas i traje do 27. januara, na repertoaru će biti pet predstava.

Direktor pozorišta Valentin Vencel rekao je da drugu polovinu pozorišne sezone nastavljaju sa istim pozitivnim elementima svog rada, kao što je to bilo u prethodnoj godini, a januar mesec rezervisan je za proslavu rođendana.

U ponedeljak 23. januara publika će moći da pogleda monodramu viktora Klema, pod nazivom Kontrabas, 24. januara na sceni je Tramvaj zvani želja Narodnog pozorišta iz Sombora, 25. januar je rezervisan za dečju predstavu Gergeljova soba Dečjeg pozorišta iz Subotice, 26. januara će biti prikazana Drama na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica – Ne mogu da živim bez muzike, dok je 27. januar na sceni Sin zemlje pozorišta Deže Kostolanji. Sve predstave počinju u 19.00 časova, osim Gergeljove sobe, koja će biti prikazana od 18. časova.

U februaru publiku očekuje i premijera Antigone, reditelja Romana Nikolića.

„Mi smo tek na početku proba. Zašto Antigona? Antigona je borba etike i lične odgovornosti čoveka u odnosu prema konfliktu. U svom sadržaju ima puno marginalizovanih i zapostavljenih likova, kako literarno, tako i interpretativno u svom predlošku. Mi se kroz samu Antigonu bavimo marginalizovanim i stigmatizovanim društvima i zajednicama koje govore o sebi, svojim problematikama i svojoj istini. Publika će moći da vidi jednu nesvakidašnju i savremenu Antigonu.“ – izjavio je reditelj Romano Nikolić.

Direktor Novosadskog pozorišta predstavio je i detalje konkursa za izbor novog direktora te ustanove, koji je u toku.

„Posle 10 godina, pozorište je četvrtog januara raspisalo konkurs za izbor novog direktora sa rokom od 15 dana za predaju dokumentacije. Sa današnjim danom pristigla je jedna prijava. Po okončanju konkursa, u roku od 30 dana Upravni odbor će u saradnji sa nacionalnim savetom mađarske nacionalne manjine oformiti predlog za kandidata direktora, koji će potom biti predat na dalje postupanje, nakon čega će Grad Novi Sad glasanjem doneti konačnu odluku“,  istakao je Vencel.

Imenovanje novog direktora Novosadskog pozorišta očekuje se najkasnije za dva meseca.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari