O čemu se u Beogradu govori i ćuti 1Foto: Pixabay/ falco

Elektro pop duo Nipplepeople u petak su u rasprodatoj dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beogradu, potvrdili svoj status prvorazredne koncertne atrakcije, priredivši oduševljenoj publici jedinstveno veče audio-vizuelnog performansa i žurke.

Žensko-muški tandem iz Zagreba, koji skriva identitet nastupajući pod maskama, podelio je stominutni nastup u četiri celine, uključujući i bis.

Da se pitaju samo zaposleni u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, novi direktor bi mogao da bude Vladislav Šćepanović, koji je ubedljivo pobedio na anonimnom glasanju kolektiva ove institucije. Ostali kandidati, aktuelni v. d. direktora Slobodan Nakarada, Zoran Erić i Branislav Dimitrijević su u dalekom zaostatku, u odnosu na Vladislava Šćepanovića, ocenili su glasanjem zaposleni MSUB.

Neizvesnu situaciju u vezi sa čelnim čovekom Muzeja dodatno podgrevaju velike pripreme u vezi sa prvom retrospektivnom izložbom Marine Abramović koja će, kako se spekuliše, koštati blizu milion i po evra. Podsetimo, Upravni odbor MSUB preporučio je Ministarstvu kulture sva četiri kandidata, a ministar kulture Vladan Vukosavljević trebalo bi da izabere jednog i preporuči ga Vladi Republike Srbije. Upravni odbor po zakonu nema pravo da izabere jednog od kandidata

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari