O čemu se u Čileu govori i ćuti 1Čile Foto: Wikipedia

Govori se o:

Knjiga verovatno najprodavanije čileanske književnice Isabel Aljende, čija su dela prevođena i kod nas, puštena je u pretprodaju.

Najtiražniji tamošnji dnevnik „Tersera“, koji izlazi u Santijagu, najavio je da novi roman Aljendeove „Largo petalo de mar“ izlazi iz štampe 21. maja. Roman će imati 384 strane i početni tiraž od 40.000 primeraka. Aljendeova je do sada širom planete prodala preko 70 miliona primeraka svojih knjiga. Za ovaj roman koji tek izlazi autorka je na Jutjubu snimila trejler.

Ćuti se o:

Zna se da će roman biti posvećen osamdesetoj godišnjici iskrcavanja broda Vinipeg sa kojim su došle izbeglice iz Španskog građanskog rata. Čile je tada primio 2.000 izbeglica koje su trajno uticale na kulturni i društveni život ove latinskoameričke zemlje. Jedan od glavnih likova u romanu biće i slavni čileanski pesnik Pablo Neruda. Vrlo je verovatno da će ovaj roman, kao i sve što Aljendeova radi, podeliti ovu zemlju budući da spisateljica pripada porodici Aljende koja je igrala bitnu ulogu u istoriji ove zemlje. Čileanci dobro pamte burnu polemiku iz 2010. kada je dobila Nacionalnu nagradu za književnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari