O čemu se u Zrenjaninu govori i ćuti 1Foto: M. P. centar Zrenjanina

Govori se o: Uspešan i posećen koncert Zrenjaninske filharmonije početkom januara tema je koja je potvrdila da je obnavljanje njenog rada pre nekoliko godina bilo od značaja za sredinu gde deluje.

Sa bogatom muzičkom tradicijom, Muzičkom školom i brojnim izvođačima koje rade u beogradskoj i novosadskoj operi, neki i u temišvarskoj, Zrenjanin je spremno dočeo okupljanje svih njih a koncerti koji se priređuju su uvek posećeni.

Ćuti se o: Zgrada Kulturnog centra Zrenjanina podignuta je 1978. godine po projektu arhitekte Svetislava Ličine, u isto vreme i istom stilu kao i zgrada Filozofskog fakulteta u Beogradu. Krase je velike staklene površine a u unutrašnjosti je podeljene na nivoe. Iako je uloženo dosta sredstava za renoviranje hola, velike sale i još nekih delova objekta, potrebno je još ulaganja jer krov prokišnjava. Pored činjenice da je u njemu smeštena značajna institucija kulture, sa bogatom i živom aktivnošću, objekat ima arhitektonski značaj za srpsko graditeljstvo i treba ga sačuvati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari