O dodeljivanju Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije odličuju i đaci iz Srbije 1Foto: Pixabay/janeb13

Ovogodišnja Nagrada mlade publike Evropske filmske akademije zbog pandemije biće održana u potpuno virtuelnom formatu, a mladi uzrasta od 12 do 14 godina iz Srbije imaće priliku da budu deo međunarodnog mladog žirija Evrope, saopštila je danas organizacija Slobodna zona Junior.

U svakoj od zemalja učesnica, među kojima su i Belgija, Nemačka, Holandija, Austrija, Italija, Češka, Luksemburg, Grčka, Slovačka, Španija, oformiće se nacionalni učenički žiri uzrasta od 12 do 14 godina koji će 24. i 25. aprila, putem posebne platforme, gledati filmove koje je nominovala Evropska filmska akademija, a na dan održavanja ceremonije glasati za svoje favorite.

Srbija je deo ovog projekta od njegovog osnivanja, a nakon što su gradovi domaćini prethodnih godina bili Beograd, Novi Sad, Niš i Gornji Milanovac, ovaj put se tradicija učešća nastavlja u nešto drugačijem obliku, što će omogućiti deci da učestvuju u ovom prestižnom filmskom događaju za mlade nezavisno od toga u kom mestu žive.

Izbor Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije u Srbiji organizuje se u okviru programa Slobodna zona Junior, u saradnji sa Filmskim festivalom Slobodna Zona, a pod pokroviteljstvom Filmskog centra Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari