Premijera predstave „Elektra kompleks“ u režiji Dušana Jovanovića biće održana u subotu od 19 sati u Novosadskom pozorištu/Ujvideki sinhaz. Predstava je inspirisana delima Euripida, Eshila i pre svega Danila Kiša, a kompilaciju ovih dela napravili su reditelj i Kata Đarmati.


„To je drama o fenomenu osvete i odmazde, i krivice, pre svega lične krivice koji se provlače kroz celu istoriju čovečanstva, a koju smo iskusili, kako u istoriji naših predaka, tako i u savremenijim ratovima. Dakle, radi se o tome da je krivica uvek individualna i da osuda ne može biti kolektivna, ali i da krivica ne može biti kolektivna. Uvek postoji neko ko je kriv, ko je izvršio zločin i ko mora da odgovara. To je poenta“, kaže Jovanović, čije su predstave obeležile teatar SFRJ.

Elektra je Emina Elor, Orest – Aron Balaž, Klitemnestra – Krista Sorčik, dok u predstavi igra skoro ceo ansambl Novosadskog pozorišta. Autor kostima je Bjanka Ursulov. Scenograf je Meta Hočevar, koreograf Dejan Srhoj a kompozitor Gabor Lenđel. Prva repriza je zakazana za 22. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari