Objavljen uži izbor nagrade „Stanislav Lem“ 1

Izdavačko knjižarski centar „Solaris“ iz Novog Sada objavio je najuži izbor za nagradu za fantastiku u književnosti „Stanislav Lem“.

Žiri nagrade koju dodeljuje IKC „Solaris“, a koji je radio u sastavu: prof. dr Sava Damjanov – predsednik, pisac Saša Radonjić i Brankica Đukić, direktorica „Solarisa“ doneo je odluku da u najuži izbor za ovo priznanje uvrsti sledeće autore: Mirjanu Novaković, Jovicu Aćina i Darka Tuševljakovića.

Dosadašnji laureati nagrade „Stanislav Lem“ su Zoran Živković, Filip David, Ilija Bakić i Đorđe Pisarev, a pored plakete, nagrađeni dobija jedan vrhunski švajcarski ručni časovnik.

„Posebno nam je zadovoljstvo da najavimo za Sajam knjiga u Beogradu i antologiju „Sazvežđe Lem“, gde će biti zastupljeni svi autori koji su se prethodnih godina našli u najužim izborima“, izjavio je za Danas Saša Radonjić. Dobitnik za 2019. godinu će biti proglašen 4. februara na 25. rođendan Izdavačko knjižarskog centra „Solaris“, a ceremonija uručenja će biti upriličena krajem februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari