Obnova Paviljona C.Zuzorić 1Foto: Wikipedia

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije izdvojiće 2,5 miliona dinara za izradu projekta rekonstrukcije Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ na beogradskom Kalemegdanu, a planirano je da obnova tog prostora bude završena do 23. decembra 2018. godine, najavio je ministar Vladan Vukosavljević.

Vukosavljević je danas u Beogradu potpisao ugovor o izradi projekta za rekonstrukciju paviljona sa vršiocem dužnosti direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda Oliverom Vučković.

Vukosavljević je rekso da paviljon „Cvijeta Zuzorić“ ima plp 1.000 kvadratnih metara i da nije obnavljan od 1975. godine.

Upitan da li će Udruženje likovnih umetnika Srbije ostati korisnik paviljovna i posle obnove, Vukosavljević je odgovorio da se to još ne zna.

Vukosavljević je rekao i da ne želi da licitira datumom, ali da očekuje da obnova Muzeja savremene umetnosti bude završena do jeseni ove godine.

„Kada je reč o Narodnom muzeju, dinamika radova je u skladu sa rokovima, tako da sa velikom dozom optimizma očekujemo završetak obnove“, rekao je Vukosavljević i dodao da očekuje da obnova Narodnog muzeja u Beogradu bude završena do proleća 2018. godine.

Vučković je istakla da je Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda sposoban da sprovede obnovu Paviljona „Cvijete Zuzorić“.

Ona je napomenula da se Paviljon od 1973. nalazi pod zaštitom Zavoda.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradski menadžer Beograda Goran Vesić koji je ocenio da paviljon „Cvijete Zuzorić“ „vapi za rekonstrukcijom“.

To je prvi galerijski prostor u Beogradu, dodao je Vesić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari