Od oružja za masovno uništenje stradaju i vama dragi: Zašto je Kristofer Nolan dao ulogu ćerki Flori u filmu Openhajmer 1Foto: Roy Rochlin / Getty images / Profimedia

Holivud je poznat po nepotizmu i često u velikim produkcijama imamo priliku da vidimo decu poznatih giganata filmske industrije, ali reditelj predstojećeg biografskog filma o Openhajmeru, Kristofer Nolan, imao je dobar razlog zašto je dao malu ulogu u filmu svojoj ćerki Flori Nolan.

Kako piše IndieVire, a prenosi Index.hr Flora se već pojavila u njegovom filmu Interstellar iz 2014. godine.

„Trebao nam je neko za sporednu ulogu u eksperimentalnoj i spontanoj sekvenci“, rekao je reditelj u nedavnom intervjuu i dodao „Sjajno je što je odlučila da prihvati ulogu“.

Od oružja za masovno uništenje stradaju i vama dragi: Zašto je Kristofer Nolan dao ulogu ćerki Flori u filmu Openhajmer 2
Reditelj sa porodicom na premijeri/ Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Flora Nolan se u filmu pojavljuje kao neimenovana žena, koja u jednoj od vizija postaje žrtva eksplozije atomske bombe i vidimo belo svetlo koje topi kožu sa njenog lica, uznemirujući prikaz posledica nuklearnog oružja koje je razvila naučnik J. Robert Openheimer, koga igra Kilijan Marfi.

Na pitanje da li postoji motivacija da u toj sceni odabere sopstvenu ćerku, Nolan je otkrio zanimljiv razlog svog izbora. „Poenta je u tome da kada napravite oružje za masovno uništenje, stradaće i oni koji su vam bliski i dragi. Ovo je bio moj način da pokažem šta će na mene najviše uticati“, rekao je reditelj.

Nolan je takođe otkrio da je kraj Openhajmera sličan kraju njegovog filma Inception. „Kraj Inceptiona tera publiku na razmišljanje. Verujem da postoji zanimljiva veza između završetaka Openhajmera i Inceptiona koja bi se mogla istražiti. Openhajmer ima komplikovan kraj. Komplikovana osećanja“, rekao je reditelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari