Od „Prvenca” do „Mirror-a”: SKC Kragujevac predstavio svoje delatnosti na Sajmu knjiga 1Foto: SKC Kragujevac

 

Juče, pretposlednjeg dana Sajma knjiga Studentski kulturni centar iz Kragujevca predstavio je svoju kompletnu izdavačku delatnost, ediciju „Prvenac”, muzička izdanja, projekat „Prvi CD”, monografije, kao i sve ostale svoje delatnosti dokumentarno-promotivnim filmom.

Kragujevački SKC imao je svoju promociju na Sajmu knjiga, obrazovanja i nastavnih sredstava u Hali 2c na štandu resornog Ministarstva prosvete.

Autori ovogodišnjeg, 17. kola edicije „Prvenac”, predstavili su svoje knjige sajamskoj publici: Ana Ogrizović – „Ovde ne cvetaju bugenvilije”, Bogdan Cvetković – „Terra Incognita” i Srđan Španović – „Najniži muškarac u kraju”.

Nakon razgovora i čitanja odabrane poezije usledila je promocija projekta „Prvi CD” i koncertna promocija Ivane Vukmirović – Manivi. Ona je predstavila svoj album „Mirror” izdat prošle godine od strane SKC-a i ukazala na značaj koji ova muzička izdanja imaju za mlade autore i njihovu afirmaciju.

Veliki broj posetilaca okupili su književni i muzički programi kragujevačkog ali i ostalih Studentskih kulturnih centara, iz Niša, Beograda i Novog sada. Zajedničko predstavljanje ustanova kulture Sektora za studentski standard Ministarstva prosvete, opravdalo je ovogodišnji slogan – „Učinimo svet boljim!”.

Promotivni štand studentskih kulturnih centara iz ova četiri grada posetio je juče i pomoćnik ministra Milutin Đurović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari