Odložena jubilarna 55. "Borina nedelja" 1Foto: Narodni muzej Vranje, M. Jovanović

Ovodgodišnja, jubilarna 55. „Borina nedelja“, koja bi u normalnim okolnostima počela na današnji dan, odlaže za “neko drugo, bolje vreme i stanje”, zbog loše epidemiološke situacije, saopštili su danas organizatori.

Kako se navodi u saopštenju za javnost Odbora Borine nedelje i organizatora manifestacije, Književne zajednice Borisav Stanković, ovaj kultni događaj u Vranju biće održan “čim se ukažu uslovi”, kada se očekuje proglašenje pobednika i uručenje književna nagrada Borisav Stanković.

Urednik programa Borine nedelje, vranjski književnik Miroslav Cera Mihailović, dodaje da će na zvaničnoj Facebook stranici Književne zajednice Borisav Stanković u narednih sedam dana biti objavljivani “prigodni prilozi”, objavio je portal Slobodan reč.

Održavanje Borine nedelje je zbog epidemije virusa COVID-19 bilo odloženo i prošle godine, kada se KZ Borisav Stanković odlučila za alternativno obeležavanje, objavljivanjem knjige Vera autorke prof. dr Sunčice Denić, koja je posvećena jednoj od osnivača manifestacije Veri Cenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari