Održana komemoracija kragujevačkom glumcu Bratislavu Slavkoviću Keši u Teatru 1Foto: Grad Kragujevac

Bio je od onih glumaca i ljudi „koji nikada ne odlaze” i čije će se prisustvo zauvek osećati u kragujevačkom pozorištu, na sceni, šminkernici, garedobi, bifeu… ali i van nje, u celom gradu. Ovim rečima su se danas (sreda, 7. jul) na komemoraciji u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru od glumca Bratislava Slavkovića Keše oprostili kolege glumci, prijatelji, gradski čelnici.

Za sve divne uloge, njih preko sto, koje je ostvario na sceni kragujevačkog Teatra, zahvalio se opraštajući se od Slavkovića Keše Mladen Knežević, direktor Teatra koji je pročitao i njegovu impresivni glumačku biografiju.

Bratislav Slavković Keša bio je glumac koji je igrao „u svim medijima”: pozorištu, na radiju, filmu i televiziji i sve do početka pandemije aktivno je snimao za domaću televizijsku i serijsku produkciju: „Nemanjići”, „Sinđelići”, „ravna gora”, „Moj rođak sa sela”, „Selo gori a baba se češlja”, „Ubice mog oca”, „Urgentni centar”… samo su neke od nejgovih rola poslednjih godina. Na filmu je debitovao 1979. u „Žestokim godinama” Živka Ristića, a poslednju zapaženu ulogu na filmu ostvario je u „Mom jutarnjem osmehu”.

– Pripadao je plejadi glumačkih imena po kojima je naš Teatar poznat i priznat u zemlji i regionu, rekao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca, po kome je Keša bio „jedan, neponovljiv, Čovek i Glumac, boem”.

U ime glumačkog ansambla od kolege i prijatelja su se oprostili Vladanka Pendić i Čedomir Štajn.

Glumac Bratislav Slavković Keša preminuo je u kragujevačkom Gerontološkom centru, posle kraće bolesti u petak, 2. jula a sahranjen je na kragujevačkom Varoškom groblju tri dana kasnije.

Sa scene Teatra na kojoj je igrao pola veka ispraćen je aplauzom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari