Olga OdanovićArt Vista Promo

Na jubilarnim Danima komedije najviše priznanja je osvojila predstava „Ćelava pevačica“ među kojima su i nagrada „Mija Aleksić” za najbolje pozorišno ostvarenje, nagrada za životno delo koje je dobila Olga Odanović, i za najbolju režiju koja je posthumno pripala Jagošu Markoviću.

Žiri u sastavu Svetislav Bule Goncić, predsednik, Đurđa Tešić i Željko Jovanović, odlučio je da nagrada „Mija Aleksić” za najbolje pozorišno ostvarenje pripadne predstavi „Ćelava pevačica”, Ežena Joneska, u režiji Jagoša Markovića, u produciji Centra za kulturu Tivat.

Marković je posthumno nagrađen za najbolju režiju, a isti komad je osvojio još tri priznanja.

Olga Odanović za ulogu Gospođe Borio, za najbolje glumačko ostvarenje, Branimir Popović je za ulogu vatrogasca – Kapo Pompijeri laureat nagrade “Nikola Milić” za najbolju epizodnu ulogu „Nikola Milić”, a nagradu za najbolje kostimografsko ostvarenje osvojila je Marija Marković Milojev.

Prvakinja nacionalnog teatra Olga Odanović ovogodišnja je dobitnica nagrade “Zlatni ćuran” za životno delo.

Olga Odanović
Foto: Duško Miljanić

Za najbolja glumačka ostvarenja nagrade su dodeljene i Nenadu Jezdiću za rolu u predstavi „Razvojni put Bore Šnajdera”, režija Egon Savin, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta. I Minji Peković za ulogu Klovna u predstavi „Bravo za klovna”, u njenom autorskom projektu, produkcija Narodnog pozorišta Subotica.

Najbolji mladi glumci su Sara Simović i Milan Kolak, koji su ostvarili naslovne uloge u drami “Ljubinko i Desanka” Ace Popovića Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, Zrenjanin.

Marija Kalabić je nagrađena za najbolju scenografiju u komadima „Bravo za klovna“ i „Ljubinko i Desanka”.

Specijalno priznanje za muziku dodeljeno je autorima Robertu Pešutu Manjfiko i Aleksander Pešutu Šacu u predstavi „Radovan treći”, Narodnog pozorišta Sombor, u režiji Vita Taufera.

Nagrade će biti uručene večeras, 27. marta, na Svetski dan pozorišta. U čast nagrađenih, Narodno pozorište Beograd izvešće duodramu „Dečje povrede“ Džozefa Radživa u režiji Ivana Vukovića, u kojoj igraju Sloboda Mićalović i Vuk Kostić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari