Opera u vašem kraju 1Foto: Stanislav Milojković

Sledeći „mustru“ koju je za novu „pandemičnu“ muzičku sezonu lansirala Beogradska filharmonija pod sloganom „Muzika svuda“, Opera narodnog pozorišta u Beogradu najavila je koncerte u alternativnim otvorenim prostorima.

Dok BGF, posle iznenadnog nastupa uživo u Knez Mihailovoj ulici, planira da ograničene uslove u svojoj dvorani nadoknadi slušanjem njenog repertoara u prodavnicama i poslovnicama kuća Delez Srbija, Pošte Srbije, Telekom Srbija – mts, Erste banke i automobilima CarGo službe, Beogradska opera večeras nastavlja seriju ambijentalnih koncerata „Opera u vašem kraju“.

Prema najavama, 1. i 8. oktobra planiraju se kamerni koncerti u Galeriji BW, u Karađorđevoj ulici broj 48, kao plod saradnje sa „Beogradom na vodi“. Koncerti se potom sele 2. oktobra na Skver kod Palmotićeve ulice broj 27, a dan kasnije ispred Fakulteta likovnih umetnosti u Knez Mihailovoj.

„Kruna“ bi trebalo da bude Gala koncert u otvorenom amfiteatru Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu u subotu, 10. oktobra na kom će nastupiti kompletan ansambl Opere, solisti, Hor i Orkestar NP.

Za večeras na Velikoj sceni na Trgu republike najavljen je svečani koncert Baleta NP povodom obeležavanja 180 godina rođenja Petra Iljiča Čajkovskog. Kao solisti u delovima najpoznatijih baleta čuvenog ruskog kompozitora trebalo bi da nastupe: Tatjana Tatić, Jovan Veselinović, Bojana Žegarac, Igor Pastor, Teodora Spasić, Jovica Begojev.

Trombon od baroka do džeza

Koncertom Kvarteta trombona BGF u petak počinje sezona kamerne muzike u Sali BGF. Sviraće trombonisti: Steva Dragaš, Nikola Milanov, Igor Ranković i Tibor Balint, kojima će se kao specijalni gost priključiti kolega na tubi Kornel Papišta. Program je muzika za trombon od baroka do džeza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari