Operski matine sutra u Narodnom pozorištu u Beogradu 1Foto: Željko Jovanović

U subotu na Velikoj sceni Narodnog pozorišta tačno u podne održaće se četvrti novembarski tematski Koncert Opere Narodnog pozorišta u Beogradu pod nazivom „Najlepši dueti iz operskog repertoara NP“.

Reč je o koncertu koji je prošle subote odložen zbog dana žalosti povodom upokojenja patrijarha srpskog Irineja.

Kako je saopšteno iz NP, subotnji operski matine režira Ivana Dragutinović Maričić, a uz klavirsku pratnju Gleba Gorbunova i Milivoja Veljića pevaće prvaci Opere: Dejan Maksimović, Snežana Savičić Sekulić, Nataša Jović Trivić, Dušan Plazinić, Sanja Kerkez, Janko Sinadinović, Ivan Tomašev, Dragoljub Bajić, Dragan del Monako, kao i solisti Dragutin Matić, Ljubica Vraneš, uz Mariju Jelić iz Operskog studija „Borislav Popović“.

Na sceni će biti i Hor pod upravom Đorđa Stankovića, a članovima Orkestra Opere dirigovaće Đorđe Pavlović.

Na programu su dueti iz opera: „Otelo“, „Rigoleto“, „Karmen“, „Adrijana Lekuvrer“, „Manon Lesko“, „Don Karlos“ i „Norma“. Najavljene su i horske numere iz „Trubadura“, „Evgenija Onjegina“ i „Ljubavnog napitka“, kao i kvartet iz „Rigoleta“.

Članice Dua „Edit“ – koncertmajstor Edit Makedonska, violina i Gorana Ćurguz, harfa, izvešće numeru francuskog kompozitora Žila Masnea „Meditacija“ i klasik meksičkog kompozitora Agustina Lare „Granada“.

Programi u NP, kako je saopšteno iz nacionalnog teatra, održavaju se u ograničenom broju mesta za publiku, uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari