"Opet su to uradili": BBC je irskog glumca nazvao Britancem i naljutio gledaoce 1EPA-EFE/JUSTIN LANE

Dok su izveštavali o nominacijama za Oskara, BBC je pomešao nacionalnosti nominovanih glumaca, pa su tako irskog glumca Pola Meskala nazvali Britancem, i samim tim povukli sa sobom niz kritika ali i zabavnih komentara.

Meskal je nominovan zajedno sa britanskim glumcem Bilom Naijem, a vest o njihovom „uspehu“ pojavila se na BBC vestima. Ipak, da stvari budu interesantnije, pored toga što su gledaoci vešto i brzo uvideli grešku, neki su je čak i predvideli, jer to ne bi bilo prvi put da britanski mediji svojataju irske umetnike.

Nakon oštrih reakcija gledalaca BBC se izvinio zbog greške.

„U tekstu koji se prikazuje na ekranu napisali smo da je Pol Meskal jedan od dvojice britanskih glumaca koji su nominovani za Oskara za glavnu ulogu. U tekstu je trebalo pisati da je Pol Meskal Irac. Izvinjavamo se zbog greške“, napisali su.

Meskal, koji se proslavio ulogom Conela Valdrona u seriji „Normalni ljudi“, još 2020. godine je pogrešno identifikovan kao Britanac, što je i tad navelo glumca da objavi svoju nacionalnost na Tvitteru. „Ja sam Irac“, napisao je.

Pol Meskal nominovan je za Oskara u kategoriji najboljeg glavnog glumca za ulogu u filmu „Aftersun“. Konkurencija su mu Ostin Batler (Elvis), Kolin Farell (The Banshees of Inisherin), Brendan Frejzer (The Whale) i Bil Naji (Living).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari