Izložba Anje Tončić "Destabilizacija" u Domu kulture Studentski grad 1

„Destabilizacija“, izložba crteža i slika Anje Tončić, biće otvorena sutra u 19 sati u Velikoj galeriji Doma kulture Studentski grad.

Serijom crteža i slika pod nazivom „Destabilizacija“, Anja Tončić predstavlja kinetičke vizije vrtloga disbalansa koji predvodi celinu prikaza putem proučavanja osnova akceleracija, sa namerom predstave rezultirajućih kontrasta, volumena, ritmova i vibracija.

Kompozitni likovni odnosi nastali kao udeo kombinatorike i vizuelnih igri postavljaju splet organizovane haotičnosti koja postepeno sumira konstruktivne elemente ponuđenog prizora i funkcije prvobitno predstavljenih formi. Linijski pristup samoj cikličnosti i iluziji rotacionog kretanja na statičnoj podlozi poznatim po metodologiji futurizma i pop-arta, dovodi do konceptualnog izazivanja inertne pozicije klasičnog medija koji se generiše kroz prikaz slika-pokreta.

Izložba traje do 14. marta.

Anja Tončić (1996, Beograd) diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2018. godine. Proglašena je za najboljeg studenta generacije na FLU za 2019. godinu. Izlagala je samostalno i grupno na preko 60 projekata u zemlji i inostranstvu i dobitnik je većeg broja nagrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari