„Otisak vremena“ Lane Vasiljević i Marije Ćalić u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu 1Foto: vizual Muzej afričke umetnosti Promo

Nova tematska izložba „Otisak vremena“ Lane Vasiljević i Marije Ćalić biće otvorena sutra, u petak, 29. marta u 19 časova u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu i trajaće do 19. maja, najavljeno je iz ove institucije.

Reč je o odabranim radovima dve savremene umetnice koje kroz intenzivne procese istraživanja, introspekcije i preispitivanja sopstvenih sećanja na Afriku, stvaraju intimne i lične otiske.

„Otisak vremena“ Lane Vasiljević i Marije Ćalić u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu 2
Foto: Muzej afičke umetnosti Promo

Imajući u vidu da važan aspekt rada Muzeja afričke umetnosti čini naklonjenost savremenoj umetničkoj praksi – kako umetnika s afričkog kontinenta, tako i domaćih umetnika koji svojim radovima referišu na temu Afrike – ova izložba još jedna je u nizu onih kojima se muzejski prostor otvara za promišljanja i dijaloge ovdašnjih autora s „prostorima” afričkog kontinenta.

Izložba je zasnovana na istraživanju arhiva, odnosno sećanja koja su i lična i institucionalna. I u jednom i u drugom opusu, autorke nas kao posmatrače pozivaju da pomeramo uglove gledanja, da ulazimo/izlazimo iz različitih okvira i nametnutih „ramova”, te da u tom procesu saučestvovanja stvorimo sopstvene utiske i otiske.

Izložbu prate autorska vođenja i radionice za najmlađe posetioce koji se održavaju svake nedelje u 11 časova.

Više informacija možete naći ovde

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari