Otvaranje Bijenala mladih umetnika u Beogradu 29. jula 1Foto: Nenad Kovacevic

Bijenale mladih, međunarodna izložba savremene umetnosti na kojoj će se predstaviti više od 120 mladih umetnika, uzrasta do 35 godina, biće otvorena 29. jula u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu, objavilo je danas Udruženje likovnih umetnika Serbije (ULUS).

Umetnici će, pored paviljona „Cvijeta Zuzorić“, svoje radove predstaviti i u Galeriji ULUS-a, Domu kulture Studentski grad, Rimskom bunaru, Vojnom bunkeru, Velikom barutnom magacinu (Barutana), Amamu (Planetarijum), Sahat kuli, Kuli Nebojša, KC Footnote, KC Magacin i nizu javnih prostora u Beogradu.

Bijenale organizuje Organizacioni tim Bijenala mladih u saradnji sa Umetničkim savetom ULUS-a, a novost projekta je produkcija 40 novih radova mladih umetnika.

Ukazano je da je organizacioni tim sastavljen od mladih do 35 godina koji deluju na polju kulture, a Bijenale je zamišljeno kao platforma za saradnju i razmenu novih i afirmisanih aktera u polju umetnosti, otvorena za nove učesnike i partnerstva, predviđajući mogućnost kontinuiranog ili povremenog angažovanja.

U okviru manifestacije biće organizovane i kustoske radionice i edukativni programi u saradnji sa članovima ULUS-a i drugim kulturno-umetničkim akterima lokalne savremene scene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari