Otvaranje sezone Filmstreet-a 23. juna 1

Letnji bioskop pod otvorenim nebom Filmstreet, osmu godinu, postaje deo beogradske kulturne ponude, a tokom predstojećih meseci obradovaće desetine hiljada stanovnika i posetilaca Beograda.

Otvaranje Filmstreet letnjeg bioskopa zakazano je za subotu, 23. jun, u 20 i 30 časova u Studentskom parku, sada već tradicionalnoj lokaciji lansiranja ove manifestacije, koja je postala apsolutni sinonim leta u Beogradu.

Nova sezona počinje projekcijom rimejka legendarnog ostvarenja “Ubistvo u Orijent Ekspresu”, režisera Keneta Brane, koji je u ekranizaciji romana Agate Kristi okupio zvezde Penelope Kruz, Džoni Dep i Džudi Denč.

U predstojeća tri meseca, na više od deset gradskih trgova, parkova i šetališta, posetioci kultnog letnjeg bioskopa biće u prilici da besplatno uživaju u 30 projekcija klasika svetske kinematografije i filmske umetnosti, ali i u tri predstave, sada već tradicionalnog teatra pod zvezdama.

Studentski park, Kalemegdan, Tašmajdan, Savsko šetalište, Cvetni trg, Zemunski kej i ostale lokacije, u periodu od juna do septembra ugostiće popularna filmska ostvarenja poput „Arga“, „Venčanja mog najboljeg druga“, „Jeseni u Njujorku“ ili „Mulen Ruža“.

Po uzoru na legendarne otvorene bioskope našeg glavnog grada tokom šezdesetih i sedamdesetih godina, ideja o Filmstreetu nastala je kao želja da se u Beogradu oživi kult gledanja filmova na otvorenom.

Iz godine u godinu interesovanje publike je raslo, a tome u prilog govori i činjenica da je do sada više 150.000 posetilaca uživalo u preko 300 filmskih ostvarenja sa svih kontinenata i meridijana.

Smenjivali su se holivudski klasici, evropska kinematografija, nemački i holandski flmovi, bolivudske senzacije daleke Indije, romantična frankofonija, kao i dobro poznati kadrovi jugoslovenske kinematografije.

Organizatori projekta Filmstreet ističu da duguje veliku zahvalnost partnerima – Sekretarijatu za kuluturu i Sekretarijatu za privredu grada Beograda Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Ministarstvu omladine i sporta, Opštini Stari grad, agencijama Red Communication i Webtise, Rajiceva Shopping centar, Film bank medija, kao i kompanijama Unilever, Belgrade Waterfront bez čije podrške Filmstreet ne bi postao jedan od najpopularnijih beogradskih manifestacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari