Otvoren konkurs za jubilarno deseto izdanje Femiksete 1Foto: Promo

Kolektiv Femix otvara poziv za učešće na jubilarnom desetom izdanju kompilacije Femikseta, a kompozitorke, kantautorke i bendovi sa ženskim autorskim učešćem, pesme mogu slati do 3. marta. Poziv je i ove godine otvoren za sve, bez žanrovskih ograničenja.

„Početak godine rezervisan je za otkrivanje nove muzike, tim povodom, Femix kolektiv otvara konkurs za jubilarno deseto izdanje muzičke kompilacije Femikseta. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj muzičkoj sceni“, istakli su iz kolektiva.
Oni su podsetili da su se do sada na izdanju Femiksete našle kompozicije muzičarki i bendova koji su nakon toga ostvarili vrlo uspešnu karijeru: Artan Lili, Ana Ćurčin, Sajsi MS, Lollobrigida, Sana Garić i mnogi drugi.

Ovogodišnji selektorski tim činiće Ana Radonjić (Zoe Kida), Ana Ćurčin, Marija M. Karan (medijska i muzička konsultantkinja) i Katarina Mitić Minić (kolektiv Femix). Tim će na osnovu iskustva i znanja birati najbolje numere koje će se naći na novom izdanju. Vizuelni identitet izdanja poveren je umetnici Andrijani Vešović poznatijoj kao Zombijana, dok je za dizajn zvuka zadužena Katarina Kolar, tonska realizatorka na Radio Beogradu 202.

Iz kolektiva ističu da je prošlogodišnje izdanje Femiksete 9 zabeležilo rekordan broj prijava od kada se kompilacija objavljuje. Prethodna izdanja mogu se poslušati na Femiksetinoj Bandcamp stranici.

Kao i svih prethodnih godina, učešće na ovogodišnjoj Femikseti ne podrazumeva samo objavljivanje pesme na kompilaciji, već dodatnu medijsku i radijsku promociju svih učesnica i učesnika, učešće na promociji izdanja, edukativna predavanja o muzičkom biznisu za sve učesnice i učesnike, kao i podršku za dalji potencijalni rad sa domaćim izdavačkim i medijskim kućama.

Kriterijume za učešće na kompilaciji kao i način prijave svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu Femix kolektiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari