Otvorena izložba Goranke Matić u Muzeju savremene umetnosti 1Foto: K. Tomović

Retrospektivna izložba fotografkinje Goranke Matić pod nazivom “Iskustvo u gužvi”, otvorena je danas u Muzeju savremene umetnosti (MSU) u Beogradu.

Postavku čini više stotina fotografija i materijala druge vrste – arhiva, dokumentacija, materijala, foto-eseja,  koji su prikazani na tri sprata MSU.

Na fotografijama se nalaze mnoga lica iz javnog života bivše Jugoslavije, pa autorka smatra da će upravo vremenska distanca izazvati reakciju publike.

,,S obzirom da su tu zastupljene praktično četiri decenije Beograda i naše države, samim time će to biti:’ Jao kako je bio mlad'“, rekla je Matić FoNetu.

Izložba je podeljena u pet tematskih celina koje se u Gorankinom radu javljaju kao dominantne i obuhvataju period od osamdesetih do 2000. godine.

,,Biće izložba na tri nivoa, nije hronološki, ali radno gledano – prvi nivo su osamdesete, drugi nivo – devedesete i portreti, treći nivo – moja intimna fotografija, odnosno van reporterskog momenta“, istakla je Matić.

Na fotografijama su motivi rok kulture, portreti umetnika, političara, ali i ljudi iz privatnog života, dok je jedna celina posvećena periodu društvenih događaja devedesetih godina.

Izložba će trajati do 24. maja, uz poštovanje epidomioloških mera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.