Otvorena Kulturna stanica Svilara u Novom Sadu 1Foto: N1

Srbija će se u četvrtoj industrijskoj revoluciji predstaviti kao zemlja koja stvara, a kreativci i inovatori su naš najveći izvozni potencijal i razvojna šansa za 21. vek, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić na otvaranju kulturne stanice „Svilara“.

Razvoj ovih projekata je deo platforme „Srbija stvara“ koja afirmiše vrednosti savremene Srbije, priznate u svetu po svojoj kreativnosti i inovtivnosti u svim sektorima privrede i na svim nivoima društva, istakla je ona. Brnabić je rekla da taj koncept ima za cilj da prepozna i podrži umetničko i svako drugo stvaralaštvo, sa posebnim akcentom na promociji tog stvaralaštva u zemlji i svetu, sa ciljem promene imidža Srbije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučeveć je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, rekao da se danas, kad se obeležava 74 godine oslobođenja od fašizma, stvaranjem novih sadržaja pokazuje da verujemo u budućnost i da imamo sposobnost da našoj deci omogućimo uslove za dalji razvoj. Srećan sam što se ideje, koje smo prezentovali pre par godina i koje su posmatrane sa sumnjom, danas realizuju. Pre 44 godine neko je zatvorio ovu fabriku, a mi je sada otvaramo sa novim sadržajem i vrednošću, i ovako ujedinjeni, mnogo brže i lakše rešavamo stvari, naveo je on.

Projekat je koštao 62 miliona dinara bez PDV, 65 posto novca obezbedila je Vlada Srbije, a preostalih 35 posto grad Novi Sad, precizirao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari