Otvorena međunarodna izložba SmartArt 1Foto: Promo

Međunarodna izložba SmartArt – Umetnost i nauka u primeni: „Od inspiracije do interakcije“, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, otvorena je juče i trajaće do 15. decembra.

Izložba je otvorena u Konaku knjeginje LJubice.

Kustoskinja Milica Perić istakla je da cela manifestacija SmartArt kao i ova izložba pokazuje kako nauka i umetnost, dizajn, inženjerstvo i tehnologija u sadejstvu mogu da daju inovacije koje oplemenjuju društvo i svakodnevicu. Izložba je osmišljena kao prateći program dvodnevne konferencije koja je u SANU okupila preko 130 učesnika, naučnika, stručnjaka, istraživača i umetnika različitih profila iz celog sveta.

„S obzirom da je ovo  naša prva konferencija, a planiramo da se održava bijenalno, ona je opipavanje terana kako bismo se i mi upoznali sa mladim umetnicima i naučnicima koji se opredeljuju za ovakvu formu“, rekla je Perićeva.

Izložene radove iz domena dizajna urbanog prostora i mobilijara, enterijera i nameštaja, tekstila, industrijskog i grafičkog dizajna, kostima i modnog dizajna, scenografije, oblikovanja knjiga, tipografije, keramike, skulpture i instalacija, konzervacije i restauracije, publika će imati priliku da vidi do 15. decembra.

Manifestaciju SmartArt – Umetnost i nauka u primeni.„Od inspiracije do interakcije“ podržali su SANU, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ambasada Republike Francuske i Francuski institut u Srbiji, Muzej nauke i tehnike i Muzej grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari