Ovaj film spasiće američke bioskope : Potražnja veća nego za bilo koji drugi u istoriji 1Foto Republic / BEEM / Beem / Profimedia

Već nedeljama traje štrajk holivudskih glumaca i scenarista. Mnogi filmovi i serije zbog toga su odloženi ili su otkazali snimanja i premijere, no američki bioskopi imaju spasiteljku – njeno ime je Tejlor Svift.

Iako je deo leta bio vrlo uspešan što se tiče filmova te su “Barbi” i “Openhajmer” ostvarili veliku zaradu na bioskopskim blagajnama, brojni naslovi se zbog štrajka ipak neće objaviti u predviđenim jesenjim terminima, piše Index. hr 

Međutim, gledaoce bi u bioskope mogao privući film naslova “Taylor Swift: The Eras Tour Concert Film”

Film koji traje gotovo tri sata (tačnije dva sata i 45 minuta) režirao je Sam Wrench, a u bioskope stiže 13. oktobra.

Sam je režirao i Netflixov dokumentarac Halftime o Dženifer Lopez te je sarađivao s Bili Eiliš, BTS i Lizzo.

Pretprodaja ruši rekorde

Ulaznice za Tajlorin koncertni film već su u pretprodaji i, očekivano, ruše rekorde.
Gardijan je objavio kako je u pretprodaji ulaznica film već zaradio neverovatnih 26 miliona dolara. To je novi rekord američkog lanca bioskopa AMC-ja.

Prethodno je rekord držao film “Spider-Man: No Way Home” sa 16.9 miliona dolara.

Ta brojka vredi samo za pretprodaju u AMC-ju, što znači da je stvarni broj prodatih ulaznica u pretprodaji mnogo veći.

AMC je najveći svjetski lanac bioskopa i službeni distributer filma, ali koncertni film The Eras Tour prikazuje se i u konkurentskim bioskopima kao što su Regal, Harkins i Cinemark.

Filmadžije zbog Tejlor menjaju datume dolaska filmova u bioskope

“The Exorcist: Believer”, nastavak zloglasnog filma iz 1973. godine, trebao je da stigne u američke bioscope u petak, 13. Oktobra .

„Pre tačno 50 godina najstrašniji horor film u istoriji pojavio se na ekranima, šokirajući publiku diljem sveta. U petak, 13. oktobra, počinje novo poglavlje“, glasila je najava Universal Picturesa krajem prošlog meseca.

Međutim, došlo je do promene plana. Producent Džejson Blum rekao je da prebacuje datum na 6 oktobar , sedam dana ranije od predviđenog. Razlog? Tejlor Svift.

Naime, s obzirom na to da Tejlorin koncertni film u bioscope stiže 13. oktobra , zbog straha da niko neće ni pomisliti da umesto “Eras Toura” ode gledati Egzorcist, Džejson je promenio datum izlaska svog filma. „Vidi na šta si me naterala. Tejlor pobeđuje“, napisao je Blum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari