Parobrod predstavlja „RegiOnu“: Antologiju ženske regionalne književnosti 1Foto: Parobrod/Promo

Antologija ženske regionalne književnosti „RegiOna“ biće predstavljena u utorak, 31. januara u 19 časova u UK Parobrod, saopšteno je iz ove institucije.

Kako Nova.rs prenosi, Antologiju ženske regionalne književnosti „RegiOna“ koja predstavlja 17 književnica iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije i Crne Gore, priredila je Vladislava Gordić Petković.

Na tribini u Parobrodu o antologiji, čije su urednice edicije REkonekcija Vera Kopicl i Silvija Dražić (izdanje Saveza feminističkih organizacija (Re)konekcija), govoriće Vladislava Gordić Petković, moderatorka je Katarina Lazić, urednica književnog programa u Parobrodu, dok će autorke zastupljene u ovom izdanju – gošće iz Novog Sada i Beograda – Andrea Popov Miletić, Maja Solar, Ana Marija Grbić i Slađana Nina Perković pročitati odlomke iz svojih knjiga.

Te večeri će takođe tribini onlajn prisustvovati i Ivančica Đerić iz Kanade, Maša Dabić iz Beča, Adisa Bašić iz Sarajeva, Tatjana Stupar Trifunović iz Banjaluke i Ksenija Popović iz Pariza.

“Veze koje ove autorke uspostavljaju od Beograda do Ljubljane, od Novog Sada, Mostara do Vankuvera nisu samo generacijske, poetičke i geografske, nego su i relevantne u pogledu ostvarivanja rodne ravnopravnosti u sferi književnog stvaralaštva“, navela je Vladislava Gordić Petković, književna kritičarka portala Nova.rs, u predgovoru Antologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari