Pet horova na otvaranju 1

Ovogodišnji „Mokranjčevi dani“ biće održani od 23. do 29. septembra, a u Natpevavanju horova koje se tradicionalno priređuje prve festivalske večeri u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, okupiće renomirane horove iz Srbije i okruženja.

Na 52. „Mokranjčevim danima“ natpevavaće se: Kamerni mešoviti hor „Lola“ iz Sarajeva, pod vođstvom dirigenta Josipa Katavića, Gradski mešoviti hor „Abrašević“ iz Valjeva sa dirigentom Draganom Vasiljevićem, Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ kojim diriguje Senka Milisavljević, Vokalni ansambl „Fortissimo“ iz Burgasa u Bugarskoj, pod vođstvom Milene Dobreve i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije formiran pri Umetničkom ansamblu Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ sa dirigentkinjom Katarinom Božić.

Učesnici Natpevavanja su, prema ovogodišnjim propozicijama, u obavezi da izvedu makar jednu kompoziciju Stevana Stojanovića Mokranjca, a njihov nastup u efektivnom trajanju treba da traje najmanje 15, a najduže 20 minuta. O pobedniku Natpevavanja kome će pripasti prestižna nagrada, Statueta Stevana Mokranjca, kao i prilika da se celovečernjim koncertom predstavi publici na „Mokranjčevima danima“ iduće godine, odlučivaće stručni žiri koji čine dr Sonja Marinković, Tamara Adamov Petijević i dr Miloje Nikolić.

O programu u Beogradu

Festival „Mokranjčevi dani“ odvijaće se pod pokroviteljstvom Opštine Negotin i Ministarstva kulture i informisanja Srbije, a konačan program ovog muzičkog festivala na pres-konferenciji u Medija centru u Beogradu predstaviće selektorka Festivala prof. dr Sonja Marinković i predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari