Pet nagrada za kratki animirani film "Veliki robot" u Kanadi i Indiji 1Veliki robot Foto: Promo

Kratki animirani film „Veliki robot“ osvojio je glavnu nagradu na kanadskom festivalu kratkog filma „Canada Shorts“ u Nju Bransviku i još tri priznanja.

Kako je saopštio režiser Vojin Vasović film je pored glavne nagrade osvojio i nagradu za najbolju režiju, najbolji kanadski film i najbolji animirani film.

Iste nedelje „Veliki robot“ osvojio je Zlatnu nagradu u kategoriji za Najbolji kratki animirani film na Mumbai Internacionalnom Film Festivalu.

Animirani film o malom robotu-diktafonu Recu, koji pokušava da se sprijatelji sa pticom ne bi li mu pomogla da presnimi svoju memoriju, napisao je i režirao Vojin Vasović, a art direkciju potpisuje Nikola Stepković.

Film je nastao u koprodukciji sa beogradskim studijom „Digital Assets Tailors“ i „To Blink“ studio iz Kanade.

Film su podržali Filmski centar Srbije, grad Kragujevac, Ontarijski fond za umetnost (Ontario Art Council), Kanadski umetnički fond (Canada Council for the Arts) i regionalni investicioni fond Animond.

Od 2.500 pristiglih filmova, „Veliki robot“ je među 20-ak odabranih za prikazivanje na Internacionalnom festivalu animiranog filma u Palm Springsu od 22. decembra do 2. januara.

Film će biti prikazan i italijanskoj publici na „Punto Di Vista“ festivalu u takmičarskom programu ovog meseca i Animakids programu Malog festivala animacije 23. decembra.

Australijska premijera rezervisana je za „Flikerfest 30. Internacionalni festival kratkog filma“ od 22. decembra do 31. januara 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari