Peternek otvorio izložbu fotografija u Zrenjaninu 1Foto. Savremena galerija Zrenjanin

Poznato ime domaće fotografske scene Tomislav Peternek otvorio je zajedničku izložbu umetničke fotografije “Moj izbor…” u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

Na izložbi, koju u ovom gradu organizuje Fotografski dokumentacioni centar, predstavljeni su radovi majstora fotografije Tomislava Peterneka, Imrea Saboa, Gorana Kukića, Nina Rakićevića, Željka Sinobada i Igora Mandića.

“U vreme kada su nastale moje fotografije, koje su predstavljene na ovoj izložbi, svi smo radili u crno-beloj tehnici. To su moji počeci, iz njih se vidi da sam i tada razmišljao umetnički, da je i u to vreme postojala kompozicija na slici, ravnoteža i sve ostalo. Zadovoljan sam što su me pozvali da učestvujem na izložbi, svi su izuzetno zadovoljni izborom fotografija”, rekao je Tomislav Peternek.

Urednica izložbe Mia Medaković istakla je da nije bilo lako izabrati radove koji su predstavljeni na izložbi, jer svi učesnici imaju mnoštvo sjajnih fotografija koje treba da se nađu u najužem izboru.

„Mi ćemo ovu priču dalje da širimo i da u nju uključujemo jednog po jednog novog fotografa. Izložba je svoje prvo predstavljanje imala u septembru prošle godine u Beogradu. Bila je posećena i očekujemo da će tako biti i u Zrenjaninu“, istakla je Medaković.

Na svečanom otvaranju, publici se obratio i osnivač Fotografskog dokumentacionog centra, zrenjaninski fotograf Jovan Njegović Drndak.

“Fotografija se danas podrazumeva. Sve se pretvorilo u fotografiju. Malo je, ipak, onih koje mogu da opstanu kao umentičko delo. Takve vam predstavljamo ovde”, rekao je Jovan Njegović Drndak.

Izložba umetničke fotografije “Moj izbor…” biće otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin do 14. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari