Peti „Valter fest“: Trijumf filma „Strahinja Banović“ 1 Foto Valter fest Promo

Na festivalu koji čuva sećanje na filmskog velikana Velimira Batu Živojinovića i promoviše ostvarenja nove srpske produkcije, glavne nagrade je osvojio film reditelja Stefana Arsenijevića.

Peti „Valter fest“ u organizaciji Centra za kulturu i turizam Mladenovac, održan je od 22. do 25. septembra, a za nagrade u kategorijama najbolji film, najbolja režija, najbolji glumac i glumica, kao i za nagradu publike, takmičili su se: „Komedija na tri sprata“ u režiji Sandre Mitrović, „Strahinja Banović“ Stefana Arsenijevića, „Džem od kavijara“ Ivice Vidanovića, „Leto kada sam naučila da četim“ reditelja Radivoja Raše Andrića, „Jenga – čudna igra“ Nikole Končarevića, „Heroji radničke klase“ Miloša Pušića i „Ala je lep ovaj svet“ Filipa Čolovića.

Po odluci žirija, u čijem sastavu su bili Srđan Dragojević (predsednik), Katarina Radivojević i Petar Božović, za najbolji film je proglašen “Strahinja Banović” reditelja Stefana Arsenijevića, koji je nagrađen i za najboljeg reditelja.

Igor Đorđević je osovjio priznanje za najboljeg glumca za ulogu u filmu „Džem od kavijara” Klara Hrvanović za najbolju glumicu u ostvarenju „Leto kad sam naučila da letim”.

Publika je svoj glas dala filmu „Komedija na tri sprata” u režiji Sandre Mitrović.

Nagradu za životno delo uručena je Lordanu Zafranoviću, koji je rekao da će njegov novi film „Zlatni rez 42“ pretpremijeru imati na „Valter festu“ u Centru za kulturu i turizam Mladenovac.

Program je tradicionalno vodio glumac Stefan Buzurović, a Festival je završen koncertom Radeta Šerbedžije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.