Pijanista i kompozitor Aleksandar Jovanović Šljuka u Centru za kulturu "Vlada Divljan" 1Foto: Promo

Pijanista i kompozitor Aleksandar Jovanović Šljuka održaće sutra uveče koncert u velikoj sali Centra za kulturu „Vlada Divljan“.

Biće to prvi veliki solistički koncert svestranog umetnika čija karijera traje već 20 godina. Ulaznice za koncert u prodaji su na blagajni dvorane po ceni od 500 dinara. Šljuka će nastupiti u pratnji benda ImproVisitors, koji čine muzičari Marko Fabry – bas gitara, Aleksandar Cvetković – bubnjevi, Nevena Glibetić i Nevena Jelić – prateći vokali, a pridružiće im se i specijalni gosti Aleksandar Sedlar, Marko Šelić Marčelo, Rade Sklopić DJ Raid, vokalni kvartet Ming i drugi.

Publika će imati priliku da čuje numere s aktuelnog albuma „Iluzija“ (Lampshade media, 2017), ali i kompozicije koje će se naći na novom albumu. Aleksandar Jovanović Šljuka je domaćoj publici poznat kao džez muzičar koji je tokom svoje bogate karijere, između ostalog, osnovao i trio Woodcock Group (album „Water Stories“ za kuću Sunset Jazz Recordings iz Njujorka), bio je deo projekta „Serbian Jazz BRE!“, a svira i u Marčelovom Napetom kvintetu, gde je takođe jedan od kompozitora. Na dugom spisku imena sa kojima je sarađivao nalaze se i: Vlatko Stefanovski, Stjepko Gut, Mihailo Miša Blam, Max Kochetov. „Iluzijom“ se publici prvi put predstavio kao tekstopisac i vokalni solista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari