Pirs Brosnan je mogao da bude Betmen, a nije dobio ulogu zbog „glupog vica" 1Foto: EPA-EFE/RON SACHS / POOL

Nekoliko glumaca je tumačilo Betmena na velikom ekranu, ima još puno onih koji nisu dobili tu ulogu, a jedan od njih je i Pirs Brosnan koji krivi sebe što je ispričao „glupi vic“.

Naime, neposredno pre premijere novog superherojskog filma Crni Adam, u kome tumači Doktora Fejta, Pirs Brosnan gostovao je kod Džimija Falona i otkrio da je mogao da bude Betmen u istoimenom filmu iz 1992. godine.

„Bio sam na audiciji za Betmena u vreme kada ga je radio Tim Barton. Očigledno, nisam dobio posao. Sećam se da sam rekao nešto glupo Bartonu, otprilike ‘Znaš, ne mogu da razumem muškarca koji bi nosao gaće preko pantalona’ i eto tako vam je to.“
Ulogu je dobio Majkl Kiton, a Brosnan je kasnije izabran za Džejmsa Bonda. Povodom toga što je Kiton dobio ulogu, izjavio je: „Najbolji glumac je izabran“.

I sam Kiton je nedavno priznao da je odustao od uloge u trećem filmu iz serijala zbog načina na koji je Džoel Šumaher pristupio njegovom prikazivanju. Šumaheru je studio tražio da filmovi ne budu toliko mračni kao Bartonovi, ali Kiton je hteo da fokus bude na Brusu Vejnu umesto na Betmenu.

Usled svega toga, kao Betmena smo videli Vala Kilmera, Džordža Klunija, potom Kristijana Bejla, Bena Afleka i na kraju Roberta Patinsona, koji će tu ulogu i ponoviti. Šta vi kažete, kako bi sve to izgledalo da je Pirs Brosnan postao Brus Vejn, ko li bi bio Džejms Bond?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari