Pobednici berlinskog filmskog festivala u distribuciji MCF-A 1Foto: EPA/ GUILLAUME HORCAJUELO

Distributerska kuća MCF MegaCom Film otkupila je prava na distribuciju pobedničkog ostvarenja 67. filmskog festivala u Berlinu „Na duši i telu“ (On body and soul), rediteljke Ilidike Enjedi.

Ljubavna priča „Na duši i telu“ smeštena je u lokalnu klanicu u Budimpešti u kojoj zaposleni radno vreme provode između hladnokrvne ravnodušnosti i crnog humora. Ovaj film je takođe dobitnik i nagrade žirija FIPRESCI, navodi se u saopštenju.

Osim dobitnika priznanja „Zlatni medved“, MCF je otkupio prava na distribuciju i filma „Druga strana nade“ (The other side of hope) reditelja Akija Kaurismakija koji je osvojio je nagradu za najbolju režiju. Komedija drama „Druga strana nade“ prati sirijskog izbeglicu dok stiže u Helsinki s namerom da dobije politički azil, a domaća publika će moći da ga pogleda na predstojećem FEST-u.

Pored ovih ostvarenja, MCF MegaCom Film iz Berlina na domaće filmske festivale i u bioskope donosi i „Svetle noći“ (Bright Nights) dobitnika Srebrnog medveda za najboljeg glumca, zatim film „Ana, ljubavi moja“ (Ana, mon amour) dobitnika Srebrnog medveda za inzvarednog dostignuće jednog umetnika, kao i film „Ja nisam tvoj crnja“ (I am not your Negro) dobitnik nagrade „Panorama Dokumente“, koji je i u nominaciju za Oskara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari