Počela deveta Nušićijada 1Foto: Nušićijada

Deveta obnovljena Nušićijada pod sloganom „Ko tebe jadom, ti njega Nušićijadom“ zvanično je počela tradicionalnom paradom i svečanom primopredajom ključeva Ivanjice predsednika opštine Zorana Lazovića Nušiću, koga svih ovih godina oživljava glumac Milan Milosavljević.

„Postoji samo jedna Nušićijada, vlasništvo građana Ivanjice i ja vas molim da je čuvate za dugo leta, a ja ću i ove godine biti čovek koji će se družiti sa vama, ići u pozorište, na koncerte, šaliti se, smišljati viceve i truditi se da održim duh Nušićijade koji vama pripada“, poručio je „Nušić“ posle odluke predsednika Lazovića da mu ključeve preda bez „rezerve“.

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević rekao je da manifestacije imaju veliku ekspanziju u svetu i da su prepoznate kao jedan od 11 ključnih proizvoda Srbije. „Nušićijada je kao praznik humora, zabave i veselja od posebnog značaja za Ivanjicu i za celu Srbiju. Ministarstvo godinama izdvaja sredstva za manifestaciju, ali i za infrastrukturu, pa svi koji dođu iduće godine na Nušićijadu moći će da obiđu i adaptiranu Hadži Prodanovu pećinu i brojne druge turističke sadržaje“, poručio je Knežević.

Udruženje Turizam i manifestacije uručilo je predstavnicima Nušićijade sertifikat o dodeli prve kategorije, koji je komisija udruženja dodelila Nušićijadi kao prvoj od 4.000 manifestacija u Srbiji, a na osnovu kvaliteta koji poseduje.

Ovogodišnja Nušićijada posvećena je jubilejima: 180 godina od izgradnje ivanjičke crkve, 150 godina od prve knjižnice, 100 godina od Velikog rata i 40 godina od izgradnje prvog vrtića u Ivanjici. Na programu Nušićijade su predstave: „Dva mirisa ruže“, „Dr“, „Gospođa ministarka“ i kabaretsko-poetsko veče „Brak, ustvari ljubav“. U muzičkom programu nastupaju Željko Joksimović, Haris Džinović, Leksington, S vremena na vreme, Trio Amarkord, Amy’s House tribjut bend, Ođila, Divanhana, Ejo-ethno jazz orchestra. Tokom trodnevne manifestacije organizovana je celodnevna dečija scena, izložbe, tribine, književne večeri humora i satire i filmske projekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari