Počelo osmo BIG dečije leto 1Foto: www.novisad.rs

Tradicionalna manifestacija namenjena deci, Novosadsko BIG dečije leto 8, zvanično je počela.

Svi posetioci imaće priliku da učestvuju u edukativno-kreativnim programima u Galeriji Matice srpske, Dečijem centru Uča, Dečijem edukativnom klubu Školarko, Centru za obrazovanje Kefalo, PU Dreamland, Robotix centru, dok će sportsko-rekreativni programi biti održani u plesnom studiju Fusion Dance, Kapuera akademiji Novog Sada i u Adrenalin parku Zemlja čuda.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović i koordinatorka Novosadskog BIG dečijeg leta 8 Severina Prostran Miletić svečano su otvorili manifestaciju u prisustvu brojnih roditelja i predstavnika organizacija i institucija koje su ove godine pripremile letnje programe za decu. „Posebno je značajno to što će se u okviru Novosadskog BIG dečijeg leta ove godine programi dešavati na različitim i novim lokacijama tako da će deca iz svih delova grada moći da učestvuju i uživaju u programu.“, rekao je Petrović.

Organizator manifestacije 8. Novosadskog BIG dečijeg leta Dečiji kulturni centar Novi Sad, se uz saradnju sa preko 30 različitih institucija i organizacija koje se bave decom, ove godine pridružio inicijativi i aktivnostima koje imaju za cilj da približe značaj kulturnog nasleđa najmlađim građanima.

„Inspirisani odlukom Evropske unije koja je 2018. godinu proglasila Evropskom godinom kulturnog nasleđa kreirali smo bogat program pod sloganom ‘Kada kazaljke krenu unatraške…’ tokom kog će našim najmlađim građanima biti približen značaj kulturnog nasleđa.“ istakla je Severina Prostran Miletić.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.decinadar.org ili na zvaničnoj fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra. Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 8 su besplatni za sve učesnike. 8. Novosadsko BIG Dečije leto organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari