Počelo snimanje filma "Nije loše biti čovek" (FOTO) 1Vojin Ćetković: Scena iz filma "Nije loše biti čovek" Foto: Promo

Kompanija Art and Popcorn započela je prvi deo snimanja filma Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“, saopštio je Filmski centar Srbije.

Od postanka sveta pa do dana današnjeg svako se upitao bar jednom u životu: šta  će biti  sa mnom kad se privede kraju ovozemaljski život? Da li je to večiti kraj? Zauvek? Postoji li neka nada  da se još jednom pojavimo u ovom svetu i vidimo sve one koje smo voleli?  I koja bi bila  „cena“ te pojave? I te ljubavi? Da li ćemo ovaj svet – možda, videti još jednom našim očima ili očima  nekog drugog živog bića?  I da li ćemo u tom nekom  „novom životu“ moći da  ispravimo greške učinjene za života, pre odlaska koji se tako nemilosrdno i kratko  kratko zove – smrt. Ni kraće ni teže reči.

Filmska priča  „Nije loše biti čovek“ daje jedan od mogućih  odgovora koji je, inače, prisutan u religijama, verovanjima  i običajima naroda celog sveta. Neko će u ovu priču iskreno poverovati zbog sopstvene empatije prema drugim živim bićima, neko će sve ovo gledati kao neverovatnu sagu o želji za životom, ali će svi  –  sigurno, sa pritajenom nadom očekivati da kraj nije večiti kraj, da ćemo se jednog dana ponovo videti i negde sresti. Još ako smo se voleli – to je neizbežno.

Scenarista i reditelj je Dušan Kovačević, direktor fotografije Goran Volarević, scenograf  Milenko Jeremić, kostimografkinja Dragica Laušević, originalnu muziku za film komponuje Momčilo Bajagić Bajaga, a dizajnerka filmske maske je Jasmina Mina Lilić.

Uloge tumače: Vojin Ćetković, Branka Katić, Hristina Popović, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Andija Milošević, Srđan Todorović,  Lena Kovačević, Mira Banjac, Mlian Gutović, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Aleksandar Kecman…

Ovaj film je koprdukcija između Luksemburga (Les Films Fauves, Gilles Chanial,) Hrvatske (Terminal 3, Vanja Sremac) i Makedonije (Crna mačka produkcija, Kristijan Burovski).

Producent filma je Miroslav Mogorović, a izvršni proucent Stefan Mladenović. Nastanak ovog filma je na jednom od svojih konkursa podržao i Filmski centar Srbije.

Planirano je da se po zatvaranju finansijske konstrukcije snimanje filma završi u toku proleća, odnosno, leta 2020. godine, a očekivana premijera je na jesen 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari