Počelo snimanje serije „Vreme zla” po istoimenoj trilogiji Dobrice Ćosića (FOTO) 1Foto: Aleksandar Letić

Na ulicama beogradskog naselja Voždovac snimljena je prva klapa serije „Vreme zla”, koja se radi po triologiji Dobrice Ćosića, saopštili su danas producenti.

Serija, koja nastaje u produkciji kompanije Junajtid medija, imaće 15 epizoda, a biće emitovana sledeće godine na televiziji Nova S.

Tvorac i izvršni producent serija će, kao i u prvom ostvarenju „Koreni”, biti produkcijska kuća Gorana Šušljika.

Počelo snimanje serije „Vreme zla” po istoimenoj trilogiji Dobrice Ćosića (FOTO) 2
Foto: Aleksandar Letić

On je rekao da ovo nije direktan nastavak „Korena” jer je između „Vreme smrti”, koje će se naknadno raditi i po kojem će biti snimljena posebna serija.

„Stilski i idejno se razlikuje od ‘Korena’ jer govori o jednoj drugoj temi – o porodici koja se sada raspada zbog jedne čudne, nadahnute vere u bolji svet. Na putu te vere i nade, porodica i društvo se raspadaju, a i svet se raspada jer dolazi Drugi svetski rat”, objasnio je Šušljik.

Počelo snimanje serije „Vreme zla” po istoimenoj trilogiji Dobrice Ćosića (FOTO) 3
Foto: Aleksandar Letić

Kako je istakao, ono što je ideja i tema romana „Vreme zla” nas se veoma tiče i sada i to je jedan od razloga zašto se delo ekranizuje u ovom trenutku.

Likove iz Ćosićevog dela će “oživeti”: Goran Bogdan, Nebojša Dugalić, Goran Šušljik, Nada Šargin, Radovan Vujović, Žarko Laušević, Andrej Šepetovski, Sergej Trifunović, Nataša Ninković, Isidora Simjonović, Boris Isaković, Voja Brajović i Svetozar Cvetković.

Počelo snimanje serije „Vreme zla” po istoimenoj trilogiji Dobrice Ćosića (FOTO) 4
Foto: Aleksandar Letić

Režiju režiju potpisije Ivan Živković koji je sa Šušljikom prethodno radio “Korene”, scenaristkinja je Sanja Savić Milosavljević, autorka muzike Irena Dečermić, a direktori fotografije su Marko Milovanović i Marko Mladenović.

Snimanje će trajati do decembra ,a ekipu u narednom periodu očekuju snimanja na lokacijama na Tari, Mokroj Gori, u okolini Valjeva, Pirota i Jagodine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari