Počeo 18. Gent Jazz Festival 1

Ovogodišnji Gent Jazz Festival možda i više nego ikada pokazuje želju da u programu objedinjuje razne muzičke pravce i stilove, što je inače praksa svih velikih džez festivala u svetu poslednjih decenija.

Tako će publika tokom devet dana imati prilike da pored aktuelnih velikana džez scene, među kojima su i Diana Krall, Gregory Porter, John Zorn, Fredi Hersch, Jamie Cullum, Craig Taborn, Joe Lovano, Marc Ribott, Terence Blanchard, Bugge Wesseltoft, Gonzalo Rubalcaba, Jose James, vidi i čuje poznata imena iz drugih muzičkih žanrova, od rok zvezde Stinga, pa do legendarne folk pevačice Joan Baez i alternativnog kantri benda Cowboy Junkies. I sve to u neformalnom, intimnom ambijentu ispod velikog šatora na travnjaku u okviru Bijloke centra, u prelepom istorijskom gradiću koji je verovatno i najdinamičnijih u čitavoj Belgiji.

Program je 29. juna otvorio norveški pijanista i kompozitor Bugge Wesseltoft, a zatvara se 9. jula celodnevnim koncertima vodeće ime njujorške avangardne džez scene John Zorn. Između ta dva datuma održaće se više od 50 koncerata na dve pozornice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari