Počeo 27. Festival evropskog filma Palić, Aleksandar Lifka uručen Mirjani Karanović 1Mirjana Karanović Foto: Ivica Vojnić

Festival evropskog filma Palić otvoren je večeras u bioskopu EuroCinema u Subotici, premijerom filma o Svetozaru Miletiću „Ime naroda“, reditelja Darka Bajića.

Direktor festivala Radoslav Zelenović uručio je na svečanom otvaranju nagradu „Aleksandar Lifka“ glumici Mirjani Karanović, laureatkinji u kategoriji domaćih stvaralaca.

Zelenović je, kako je navedeno u saopštenju, istakao da je ona pre svega filmska glumica, zato što je snimila 70 igranih filmova, što je jedan od redjih slučajeva u srpskoj kinematografiji.

Karanović je rekla da je ponosna na 40 godina bavljenja divnim poslom, u koji se „zaljubila još dok je bila dete i čeznula da se na bilo koji način bavi glumom“.

„Dobila sam mnoge nagrade u životu, ali mislim da je najveći uspeh glumca da traje. Da ta neka strast iznutra ima gde da se iskaže. Ono što jeste za mene gluma, to je produženo detinjstvo i način da svet mašte koji me je beskrajno radovao dok sam bila dete, zapravo postane svet u kome sam nastavila da živim na sceni“, rekla je Karanović.

U bioskopskim dvoranama u Subotici i na Paliću, a do 18. septembra biće prikazano više od 130 filmova u 15 programskih celina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari