Počeo 67. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine 1Foto: PrintScreen

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, 67. po redu, posle 19 godina ponovo je u Novom Sadu.

Otvoren je danas kada je na sceni Srpskog narodnog pozorišta odigrana predstava u zvaničnoj selekciji „Romeo i Julija“ (NP „Toša Jovanović“ Zrenjanin), u režiji Nikole Zavišića. Pre toga je u Pozorišnom muzeju Vojvodine otvorena izložba fotografija na pozorišnom plakatu Ferenca Barata.

U okviru sutrašnjeg programa igraju se: na sceni Novosadskog pozorišta u 12 časova predstava „Ivica i Marica“ (Jancsi és Juliska) iz Dečjeg pozorišta Subotica, u režiji Todora Valova; i u SNP-u sa početkom u 17.30 novosadska predstava „Požar. laundž/Kontrast ili Tamo gde smo ostali“ autora Mie Knežević i Momčila Miljkovića, u režiji Mie Knežević . U okviru pratećeg programa u Pozorištu mladih održaće se radionica za decu.

Na četiri pozorišne adrese, do nedelje, odigraće se ukupno 12 predstava sa pratećim programom, i to na scenama Srpskog narodnog pozorišta, Novosadskog pozorišta, Pozorišta mladih, i Novosadskog novog teatra (sala gimnazije „Laza Kostić“). U programu učestvuju predstave koje, osim iz novosadskih pozorišta, dolaze i iz Zrenjanina, Subotice, Kikinde i Vršca. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine završava se svečanom dodelom nagrada u Novosadskom pozorištu, a odluku o dobitnicima donosi tročlani žiri koji čine: glumica Dragana Varagić, novinarka Smiljka Seljin, i teatrolog Vladislava Fekete.

Karta za dramske predstave je 400, a za predstave za decu 250 dinara. Postoje i popusti koji ne važe za predstave koje se igraju na scenama SNP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari