Počinje 13. Festival pozorišta za decu „ZajeČAR“ 1Foto: Zaječarsko pozorište

Festival pozorišta za decu „ZajeČAR“ , biće održan od 19. do 23. aprila u Zaječaru. Publika će videti šest najboljih predstava za decu iz ovogodišnje produkcije profesionalnih pozorišta Srbije.

Prvog dana festivala, u sredu 19. Aprila, biće odigrana predstava Narodnog pozorišta Leskovac „Razmaženi princ”.

U četvrtak na programu je predstava Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac “Srebrni car”, a trećeg festivalskog dana, u petak, publika će imati priliku da pogleda predstavu Pozorišta lutaka Niš “Nedostajanje”.

U subotu biće odigrana predstava pozorišta “Bora Stanković” Vranje “Pinokio”, a u nedelju, u 12 sati videćemo predstavu Udruženja Beo Tim Beograd  “Veliki svet male Zoe”, dok će u večernjem terminu, u čast nagrađenih, biti izvedena opera za decu ,,Crvenkapa“, zajednički projekat Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i Doma kulture „Stevan Mokranjac“ iz Negotina.

Sve večernje predstave počinju u 19 sati, dok je cena kompleta karata 1000 dinara i mogu se rezervisati na biletarnici Pozorišta.

U pratećem programu Festivala, u petak 21. aprila u 13 sati, u Pozorišnom muzeju predviđen je susret sa piscem Milošem Petkovićem iz Niša.

Ulaz za ovaj program je besplatan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari