Počinje festival "Vizualizator" 1Foto: uk parobrod

U Ustanovi kulture „Parobrod“ sutra će početi Beogradski festival fotografije „Vizualizator“, koji predstavlja kompletnu panoramu fotografije, kroz sedam izložbi, dve tribine i četiri
radionice.

Osnovne ideje festivala su fotografija kao deo savremene umetnosti, sociološki fenomen, moćno komunikacijsko sredstvo i fotografija kao dokument o vremenu. Gosti, izlagači i predavači, dolaze iz SAD, Holandije, Nemačke, Austrije, Švedske i Bugarske kako bi upotpunili program festivala koji će biti održan na više lokacija u Beogradu.

“U krevetu sa fotografijom” naziv je tribine kojom će festival biti otvoren. Gost iz Bostona i jedan od istaknutih fotografa današnjice, Skot Brauer, zajedno sa predstavnicima fotografskih organizacija, biće učesnik te tribine na kojoj će se govoriti o etici, ulozi i položaju fotografije danas.

Brauer će potom svečano otvoriti festival izložbom pod nazivom “Ovo je nagori parti na kome sam ikada bio”, koja prati kampanju za ovogodišnje američke predsedničke izbore. Izložbom Pres foto Srbija, koja podrazumeva i dodelu nagrade pobedniku konkursa za najbolju medijsku fotografiju u Srbiji, festival će biti svečano zatvoren 24. novembra u Domu omladine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari