Počinju Dani Petra Lazića 1

Izložbom „Petar Lazić – život i delo“ danas u Domu kulture u Kosjeriću počinju Dani Petra Lazića, a završavaju se u subotu uveče koncertom grupa Point blank, Ulični psi, Baobab i Dead man’s bells.

Manifestaciju koju koju je iniciralo Udruženja građana Vodnjika podržali su Opština Kosjerić, Turistička organizacija ovog mesta i više sponzora iz Kosjerića i okoline.

U trodnevnom programu u čast Petra Lazića (1960-2017) biće prikazan i film „Da li veruješ: nisi sam“, za koji je ideju dao sam Lazić, koji je i sačinio scenario samo nekoliko dana pre smrti, a realizovao ga je Beogradski Medija centar.

Tokom manifestacije biće održane večeri publicistike „Pero, bre“, promocija Lazićeve monografije „Šljiva bre“, veče satirične poezije i aforizama „Opelo za mrtvo more“, uz dodelu nagrada za najbolji dečiji aforizam „Petrucave iskrice“.

Među učesnicima brojnih programa su: Petar Arbutina, LJubodrag Stojadinović, Branko Gligorić, Zoran Nikolić Zozon, Milan Milosavljević, Nebojša Milosavljević, Saša Stojadinović i Saša Kovačević, Saška Popov… U muzičkom delu programa još nastupaju: u četvrtak – LJuba Ninković, Teorija zavere i The Bonecarver, u petak – Neša Zlatanović (Texas Flood), Magla i Fall of Youth, a u subotu je na predstavljanju „Šljive, bre“ gošća Bilja Krstić.

Svi programi se održavaju u Domu kulture i u Brezinom sokaku, a u petak je planiran izlet do Seče Reke i poseta zavičajnoj kući Lazića u Godljevu.

Petar Lazić je rođen u Kosjeriću, bio je novinar, književnik, profesor, ali najpoznatiji je kao satiričar i kao jedan od autora kultnog „Indeksovog radio pozorišta“, za koje je počeo da piše 1983. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari