Podstičem direktne kontakte među ljudima

Mari Rojs, pomoćnica državnog sekretara za obrazovanje i kulturu SAD, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Saradnja USA i Srbije bila je i ostala važna, na neki način znak savremenosti, naročito srpske kulture, sporta, obrazovanja. Period prve prve polovine XX veka beležio je upoznavanje i početke u oba pravca, da bi, nakon 1950. g., bez obzira na različita društvena uređenja ona prerasla u uticaj (već spomenuti džez, zatim rok muzika, košarka, književnost, film i štošta drugo), te pozitivno obogaćivala i menjala tradiocionalno konzervativnu srpsku kulturnu matricu.
    Tokom osamdesetih američka ambasada u Beogradu izdavala je luksuzno opremljen časopis na srpskom u kome je bila zastupljena kulturno-naučna paleta izuzetnih tekstova, fotografija, kontakata.
    Negde, 1987. god., sve je stalo.
    Lično, imam puno prijatelja koji već četiri decenije žive u USA, moj sestrić se, uz tenis, školuje na spomenutom koledžu u Južnoj Karolini…
    Zar su politika i politički interesi morali da uruše i ono što vredi ?

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.