Studentski film Kristofera Nolana koji ukazuje u kakvog će filmskog genija reditelj izrasti (VIDEO) 1Foto: Doodlebug/Snimak ekrana

Nakon što je Openhajmer zaradio 80,5 miliona dolara na blagajnama u prva tri dana prikazivanja, a s obzirom na to da je režirao kultne filmove kao što su Dunkirk, The Dark Knight, Tenet i Inception, nije iznenađenje što se Kristofer Nolan smatra jednim od vodećih filmskih stvaralaca 21. vek.

Kako piše Index.hr, pedesettrogodišnjeg reditelja do vrha su dovele studije na Univerzitetu u Londonu, gde je snimio kratki studentski film Doodlebug. Ovaj film koji je napisao, režirao i snimio predstavlja trominutni psihološki triler 1997. godine.

Doodlebug priča o čoveku koga napada insekt u njegovom stanu, te on postaje sve nervozniji, a paranoičan je jer ne uspeva da ga uhvati. Film se može pogledati na You Tube videu ispod.

https://youtu.be/13YTWxEldvk

Inače, na sajtu Rotten Tomatoes, film ima niz kritika rediteljevih obožavatelja na ovaj jedan od njegovih prvih radova.

„Doodlebug nije tako dobro osmišljen kao Nolanova buduća dela, ali pokazuje njegove skromne početke i koliko je daleko stigao od tada“, stoji u jednom komentaru.

Drugi korisnik je napisao da daje kratkom filmu ocenu 9 od 10.

„Nolan je napravio ambiciozan kratki film koji se oslanja na vizuelne metafore kako bi predstavio poznatu, ali važnu moralnu poruku. Montaža uopšte, a posebno zvučna montaža, je odlična i naglašava mračnu atmosferu koja odlično ide uz to što ovaj kartkometražni film prikazuje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari