Povratak horora i vina 1

Glumica Natali Burn („Mehaničar 2“, „Plaćenici 3“, „Mamula“), holivudska zvezda u usponu, otvoriće večeras u 20 sati u bioskopu Abazija kraj jezera Palić, festival Dead Lake 2: Povratak horora i vina.

Kao prvo ostvarenje takmičarskog programa biće prikazan njen film „Strmina“. Dead Lake 2: Povratak horora i vina, koji se održava do 11. septembra pod sloganom „Hell Of A Festival!“ (Pakleno dobar festival), predstaviće intrigantan presek najznačajnijih dugometražnih ostvarenja horor žanra iz celog sveta, od kojih će većina biti premijerno prikazana u Srbiji, a fokus ovogodišnjeg festivala je na regionalnim filmovima.

Na programu je 13 ostvarenja – osam u takmičarskom i pet u revijalnom segmentu, a žiri koji će proglasiti najbolji film, dobitnika nagrade Haron, radiće u sastavu: Miko Aroma, direktor festivala Night Visions iz Helsinkija, zatim Tomaž Horvat, direktor festivala Grossmann i Dejan Zečević, domaći reditelj.

Poznati srpski reditelj i scenarista Đorđe Kadijević prvi je dobitnik nagrade „Bela Lugoši“, koju Dead Lake festival dodeljuje za izuzetan doprinos horor umetnosti. Nagrada će biti uručena na zatvaranju festivala, 11. septembra, a iste večeri biće prikazan i film „Sveto mesto“, u kojem igraju Branka Pujić, Dragan Jovanović, Mira Banjac, Radoš Bajić i drugi. Pored reditelja Kadijevića, prisustvo projekciji najavili su i neki od glumaca iz filma.

Dead Lake je sa festivalima i producentima iz okruženja pokrenuo inicijativu Balkan Fantastic Cinema, pa će u nedelju, 11. septembra, od 14 časova u bioskopu Abazija biti održana konferencija na temu „Zajednički nastup i plasman regionalnih filmova u svetu“. Učestvovaće: Miko Aroma, direktor festivala Night Visions iz Helsinkija i menadžer Nordijske žanrovske invazije, platforme za skandinavske žanrovske filmove, Kristijan Halman, član borda Evropske federacije festivala fantastike (najznačajnije evropske organizacije kada je žanrovski film u pitanju), Mladen Đorđević, ko-selektor FEST-a, Dragan Jeličić, umetnički direktor Comedy Festa, Tomaž Horvat, direktor slovenačkog festivala fantastike i vina Grossmann, Miroslav Mogorović (producentska kuća Art & Popcorn i programski direktor Festivala evropskog filma Palić) i Milan Todorović, programski direktor Dead Lake festivala.

Izbor filmova sa predstojećeg Dead Lake festivala biće prikazan i u novobeogradskom bioskopu Fontana u periodu od 8. do 11. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari