Pozorišne čarolije za najmlađu publiku u Užicu 1Foto:Promo

Ta manifestacija, koju petu godinu zaredom organizuje užičko pozorište i čiji je cilj ne samo da ponudi zanimljiv repertoar, nego i da neguje najlmađu pozorišnu publiku, uvod je u predstojeći Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“ koji će se, u tom teatru, održati od 5. do 12. novembra.

Tokom „Oktobarskih čarolija“ deca će moći da pogledaju pet predstava iz Lazarevca, Kraljeva, Niša, Šapca i Užica.

Revija će početi u ponedeljak, 14. oktobra prikazivanjem interaktivnog komada „Uplakana Katarina“, po tekstu Zoran Ćosića, u režiji Aleksandra Trmčića i u izvođenju ansambla Puls teatra iz Lazarevca, koji će igrati u 12 i 14 časova.

Sutradan će Pozorišta lutaka iz Niša, u 10 i 12 časova, iscenirati bajku Braće Grim „Zlatokosa“, u režiji Jelene Đorđević.

U sredu, u 14 i 16 časova, gostovaće predstava Šabačkog pozorišta „Mačak u čizmama“, po tekstu i u režiji Stefana Rjadkova.

Narodno pozorište Užice igraće 17. oktobra u 10 i 12 časova komad „ Dugonja, Trbonja i Vidonja“ za koji je tekst prilagodio Spasoje Ž.Milovanović, a režirao ga je Nemanja Ranković.

Revija će se završiti predstavom „Pinokio, kakvog još niste videli“, u režiji i adaptaciji Mioraga Dinulovića, u izvođenju ansambla Kraljevačkog pozorišta i to u 12 i 14 časova.

Predstave će se igrati na velikoj sceni, a ulaznice za organizovane grupe iz vrtića i škola koštaju 200, dok se pojedinačne ulaznice prodaju po ceni od 300 dinara. N.Kovačević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari