Pozorišni festival "Teatar u tvrđavi" od danas do 5. jula u Smederevu 1 Foto: Centar za kulturu Smederevo

U Smederevskoj tvrđavi danas počinje 9. pozorišni festival „Teatar u tvrđavi“ i trajaće do 5. jula. Posetioci će imati jedinstvenu priliku da vrele letnje noći provedu pod vedrim nebom i unutar zidina tvrđave prate bogati pozorišni program.

Svake večeri, počev od danas, pa sve do ponedeljka, 4. jula, publika će imati priliku da od 21 čas pogleda neke od predstava koja su pripremila pozorišta širom Srbije, a poslednjeg dana festivala, u utorak, 5. jula, biće organizovan porodični dan sa sadržajima za najmlađe pozorišne ljubitelje, ali i za one starije.

Danas, prvog dana festival, biće odigrana predstava ,,Trpele’’ po tekstu Milene Depolo i Bobana Skerlića, u režiji Aleksandre Kovačević, nastala u koprodukciji Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta, koja se bavi problemom porodičnog nasilja.

U petak, 1. jula, publika će imati priliku da pogleda predstavu ,,Plastelin’’ Vasilija Sigareva u režiji Marka Torlakovića, u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, dok je subota, 2. jul, rezervisana za predstavu Teatra Vuk, ,,Zaboravljene’’ po tekstu Zorke Novaković, u režiji Marije Milenković nastala u koprodukciji Beo arta i Jugo scene.

Četvrtog dana festivala ansambl Narodnog pozorišta ,,Sterija’’ iz Vršca izvešće predstavu ,,Falstaf- Vesele žene vinzdorske’’ Vilijema Šekspira, u režiji Darijana Mihajlovića. Pretposlednjeg dana festivala odrigraće se predstava ,,Upotreba čoveka’’, po romanu Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića, nastala u koprodukciji Novog tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta /Újvidéki Színház , Grada teatra Budva i East West Centra Sarajevo.

Poslednji dan festivala biće u znaku programa za posetioce svih uzrasta. Od 19 časova, oni najmlađi imaće priliku da uživaju u predstavi ,,Legenda o hrabrosti’’ Čiča Mičinog pozorišta, u režiji Mateje Popovića, da bi od 21 čas ovogodišnji festival Teatar u Tvrđavi zatvorio ,,Muzički spust Dunavom’’ Zemunskog kamernog orkestra, pod dirigentskom palicom Đorđa Stankovića.

Festival je revijalnog karaktera. (Kraj) D. Đ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari